Info

Kiše, hladni vjetrovi i snijeg: Uskoro će nas “pogoditi” nagla promjena vremena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kiše, hladni vjetrovi i snijeg: Uskoro će nas “pogoditi” nagla promjena vremena – Prostrana anticiklona iznad BiH uvjetovala je stabilno i sunčano vrijeme.

Iako će lijepo vrijeme potrajati i narednih nekoliko dana, uskoro nam stižu kišni talas, hladni vjetrovi, pa i snijeg, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu, 18. oktobra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne će biti magle po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 9 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U četvrtak, 19. oktobra, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva je lokalno moguća magla u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 stepena.

U petak, 20. oktobra, umjerena naoblaka u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne sunčano. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stepena.

Za vikend će jedna fronta sa sjeverozapada prijeći preko naše zemlje i donijeti padavine ali i niže temperature zraka. Maksimalne očekivane temperature kretat će do 16 stepeni.

Slično vrijeme će se zadržati i u ponedjeljak.

U utorak, 24. oktobra, prema sinoptičkim kartama doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Stabilno vrijeme zadržat će se do kraja sljedeće radne sedmice.

Od subote, 28. oktobra, očekuje se nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi mogle biti izraženije u zapadnoj Bosni. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 14 stepeni.

Fokus.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno