Naše

Kinezi, nemate kome praviti Termoelektranu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U predizbornoj kampanji za gradonačelnika 2012. godine, u finalnom suočavanju na RTV Zenica, tadašnji suparnici, Husejin Smajlović i Munib Husejnagić su na pitanje voditelja “šta obećavaju građanima ako glasaju za njih” odgovorili:

HS: Za dvije godine imaćete kvalitetno grijanje iz nove termoelektrane KTG Zenica.
MH: Za dvije godine imaćete kvalitetno grijanje iz termoelektrane Kakanj.

Kao i sva ostala, ni ova predizborna obećanja nisu ispunjena, tako da se Zeničani i dalje mrznu s najlošijim i jednim od najskupljih grijanja u državi. Husejnagić je izgubio izbore, pa smo uskraćeni za provjeru njegovog obećanja, a Smajlović je doveo Kineze da oni naprave termoelektranu na gas. Ona bi navodno trebala riješiti sve probleme s grijanjem, ali gradnja nikako da počne.

U međuvremenu, JP Grijanje rastjeruje i ono malo vjernih korisnika svojim bezobrazlukom.
Prošlu godinu smo dočekali s kvarom na oba kotla i bez grijanja, a računi za decembar su obračunati već 28.12. s obrazloženjem da se “period od 28. decembra prenosi u sljedeći obračunski period.”
https://www.youtube.com/watch?v=3CumUjanjtQ

Nakon brojnih kvarova, obustava i smanjenja tokom januara očekivali smo da se to odrazi na računu, ali danas stiže račun za januar umanjen samo za 3,5 dana! U to je vjerovatno uključen i onaj 29., 30., 31. decembar, i svi januarski kvarovi. Kako se to pretvorilo u 3,5 dana, to haman znaju samo pametni, kao i carevo novo ruho. Naravno, nigdje se ne može vidjeti evidencija koliko je bilo kvarova, koliko se energije isporučuje, koliko se kupuje od ArcelorMittala, a koliko se izgubi od izvora do korisnika, tako da nam mogu mazati oči i pljačkati nas bez stida i obraza. Vrhunac bezobrazluka je i rok za uplatu: račun stigne 9.2. a rok za plaćanje je 15.2.?!?!

Znate šta gospodo Kinezi, nemojte praviti termoelektranu na gas, jer grijanje nećete imati kome prodati. Ovako neodgovornim i krajnje bezobraznim ponašanjem JP Grijanje će rastjerati i najoptimističnije korisnike, tako da od iduće sezone sigurno nema ništa. Ako se ipak odlučite praviti termoelektranu, napravite usput i cjevovod do Kine, pa njih grijte pod ovim uslovima, nas nećete sigurno.

autor Zeničanin 祝好运

Račun za grijanje za januar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno