Info

Kilometarske kolone na graničnim prelazima u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na većini graničnih prelaza od Brčkog do Izačića, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Kolone vozila su kilometarske, a za one koji se ne nalaze već u nekim od kolona na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi, Velika Kladuša i Izačić savjetuju granični prelaz Bosanski Šamac, gdje su čekanja kraća.

Na graničnim pelazima Bosanski Brod i Svilaj nema gužve na bh. strani, ali kolone vozila su u međuprostoru (na ulazu u Hrvatsku).

Gusta magla otežava saobraćanja na putevima u centralnoj i istočnoj Bosni. Na pojedinim dionicama uz rijeke: Vrbas, Spreču, Lašvu, Bosnu i Drinu, kao i u dijelovima Kantona Sarajevo vidljivost je smanjena na 10 do 50 metara. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan. Savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac – Olovo (dionici Čevljanovići – Nišići u dužini od 300 metara) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice – Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Povodom vjerskog praznika pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno