Košarka

Kengur uspješniji od Abecede

Kengur uspješniji od Abecede
Kengur uspješniji od Abecede
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kengur uspješniji od Abecede- U proteklom kolu ekipa KK Kengur je ugostila ekipu OKK Abeceda. Subota je bila rezervisana za utakmice predpionira i pionira u sali O.Š. Musa Ćazim Ćatić. Košarkaši Kengura su zabilježili dvije sigurno pobjede.

Predpioniri Kengura su slavili još jednu pobjedu i tako suvereno ostali na 1. mjestu u Ligi mladih. Do pobjede su ih vodili Bulajić Jan sa 14 i kapiten Danko Cvitanović sa 11 poena.

Pioniri Kengura su uz odličnu igru u odbrani kontrolisali utakmicu i došli do ubjedljive pobjede. Osim kapitena Dine Merdanovića koji je opet odigrao briljantno i postigao 26 poena, odličnu utakmicu je odigrao i Sanin Bašić sa 14 poena.

Pored predpionira i pionira danas su svoje utakmice igrali kadeti i juniori, a oni su ugostili svoje vršnjake iz OKK Abeceda u sali KŠC-A Sveti Pavao. Kadetska utakmica je ujedno bila i derbi čitavog prvenstva.

U punoj sali KŠC-a kadeti Kengura su odigrali briljantno i sigurno su pokazali da su najbolja selekcija u svom uzrastu Lige mladih ZDK. Od samog početka košarkaši Kengura su imali prednost koja je tokom utakmica progresivno rasla iz minute u minut. Kroz čitavu utakmicu kadete je krasila timska igra i velika želja što je na kraju rezultiralo ubjedljivom pobjedom od +27 poena razlike. Treba istaći da je selekcija Kengura postigla 102 poena što je sigurno pokazatelj kakvu su utakmicu odigrali košarkaši ovog kluba. Kapiten Harun Huseinspahić je odigrao utakmicu za pamćenje sa 34 poena, Eldar Abazović je postigao 23, a Haris Halilović 20 poena. Kod “gostiju” odličnu utakmicu je odigrao Adis Zec sa 30 poena.

Na kraju su na parket izašli juniori ova dva kluba, a u egal završnici bolji su bili gosti. U redovima Kengura najbolji su bili Dino Duranović koji je postigao 25 i Dean Birmančević sa 20 poena, dok su goste predvodili Anes Podojak i Adnan Travljanin.

Predpioniri : Kengur – Abeceda 38 : 30
Pioniri : Kengur – Abeceda 58 : 36
Kadeti : Kengur – Abeceda 102 : 75
Juniori : Kengur – Abeceda 70 : 78

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno