Košarka

„Kengur kup“ će u Zenici okupiti oko 600 učesnika iz pet zemalja regije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Kengur kup“ će u Zenici okupiti oko 600 učesnika iz pet zemalja regije – „Kengur kup“ će u Zenici okupiti oko 600 učesnika iz pet zemalja regije – Dvadeseto izdanje košarkaškog turnira za mlade “Kengur kup” okupit će ovog vikenda u Zenici više od 600 učesnika iz pet zemalja regije: Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije i BiH, od čega je oko 550 igrača i igračica starosti od 11 do 18 godina. Tokom trodnevnog turnira, koji počinje sutra u 14 sati, bit će odigrana 81 utakmica u šest kategorija, od čega četiri u kategorije dječaka (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori) te dvije u kategoriji djevojčica (pionirke i kadetkinje). Naravno, najviše klubova-učesnika je iz BiH – 11, koji će se predstaviti s 27, od ukupno 50 ekipa, koliko će ih igrati u svih šest kategorija.

– Nikada nisam imao veću tremu da organizujem turnir, kao ove godine, kada slavimo i 20. godišnjicu kluba. Sretan sam što nam, sa tri selekcije iz Maribora, u goste dolazi i Mario Primorac koji je u ratu, u najtežim trenucima, odbio da igra za Hrvatsku i igrao je za BiH. Najbrojnija delegacija bit će iz našeg grada pobratima Zenice, mađarskog Zalaegersega, iz kojeg nam dolazi oko 150 učesnika, a među njima i doktor košarke Laslo Kovač – kazao je na današnjoj pres-konferenciji glavni trener i osnivač KK Kengur Enver Jahić. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisjetio se kako je prvi turnir, 1999. godine, igran na otvorenim, betonskim terenima na izletištu Bistričak.

– U međuvremenu, „Kengur kup“ je izrastao u jedan od najmasovnijih, najkvalitetnijih turnira u regiji – istakao je Kasumović, koji je dodao da je sretan što će Zenica biti domaćin tolikom broju mladih ljudi iz BiH i inozemstva.

– Nedim Talić je istakao kako će Gradska arena “Husejin Smajlović”, u kojoj će biti i odigrano najviše utakmica te sve utakmice završnice u nedjelju, 26. augusta, biti spremna za ovu, veliku sportsku manifestaciju.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno