Košarka

“Kengur Kup 2015”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukoliko imate dodirnih tačaka sa košarkaškim sportom, sigurni smo da vam Kengur Kup ne moramo posebno predstavljati.

U proteklih 16 godina ova izuzetna sportska manifestacija postala je poznata širom regiona, zahvaljujući odličnoj organizaciji, gostoprimstvu domaćina, ali i renomeu učesnika koji se iz godine u godinu rado vraćaju u naš grad.

Sedamnaesti Kengur Kup održat će se u Zenici, od 28. do 30. avgusta/kolovoza 2015. godine.

Za sve učesnike osigurane su majice i bilteni Turnira, a za najbolje ekipe i pojedince osigurane su vrijedne nagrade, pehari, medalje, diplome i pokloni sponzora i partnera koji od prve godine podržavaju naš turnir. Kengur Kup s razlogom se svrstava u prestižne turnire na kojima je čast i privilegija nastupiti, u društvu uglednih i uspješnih klubova iz više država.

Ovo će uistinu biti pravi festival košarke jer će se u tri dana odigrati ukupno 69 utakmica u pet dvorana u gradu uključujući Arenu Zenica, gdje će se igrati sve finalne utakmice. Učešće na ovogodišnjem turniru će uzeti 42 ekipe.

Osim klubova koji dolaze iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine u Kenguru posebno ističu sportske prijatelje iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske sa kojima se nastavalja uspješna dugogodišnja saradnja. Ovaj turnir će biti prava promocija našeg grada Zenice i države BiH jer će se na jednom mjestu okupiti preko 500 mladih košarkaša i košarkašica. Prilika za sve Zeničane da na jednom mjestu vide mlade i talentovane košarkaše koji će sigurno imati šta pokazati na terenu. Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan. Treba napomenuti da se ove godine turnir igra u pet takmičarskih kategorija.

TAKMIČARSKE KATEGORIJE:

– muškarci 1998. godište i mlađi (JUNIORI),
– muškarci 2000. godište i mlađi (KADETI),
– muškarci 2002. godište i mlađi (PIONIRI),
– muškarci 2004. godište i mlađi (PREDPIONIRI),
– djevojke 2000. godište i mlađe (KADETKINJE).

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno