Košarka

Kengur gostovao u Tešnju

Protekli vikend pet selekcija košarkaškog kluba Kengur je igralo svoje utakmice. Na rasporedu je bilo 8 kolo lige mladih Zeničko-Dobojskog kantona gdje su četiri muške selekcije Kengura gostovale u Tešnju. Igrane su utakmice  u konkurenciji predpionira, pionira, kadeta i juniora.  Kengur je ostvario dvije pobjede i upisao dva poraza. Najmlađi košarkaši Kengura (predpioniri) su došli do još jedne pobjede rezultatom 49 : 20 i tako ostali na 1. mjestu na tabeli. Drugu utakmicu su igrali pioniri Gradine i Kengura. U ovoj utakmici košarkaši Kengura su došli do još jedne ubjedljive pobjede 65:29 i tako nastavili niz pobjeda u toku ovog prvenstva. Treću utakmicu su igrali kadeti gdje je domaćin Gradina u veoma dobroj utakmici slavio rezultatom 80:71 i tako nanio prvi poraz kadetima Kengura.

Posljednji na parket su istrčali juniori ova dva kluba gdje je domaćin zasluženo slavio rezultatom 88:65.

Treba još istaći da su i kadetkinje Kengura u bile domaćin ekipi košarkaškog kluba Žepče. Košarkašice Kengura su na kraju slavile rezultatom 45:38.

Rezultati 8 kola :

predpioniri:  KK Gradina – KK Kengur   20:49

pioniri:  KK Gradina – KK Kengur   29:65

kadeti:  KK Gradina – KK Kengur   80:71

juniori:  KK Gradina – KK Kengur   88:65

kadetkinje: KK Kengur – KK Žepče   45:38

Naredno kolo donosi nova iskušenja za selekcije Kengura koje će u 9 kolu ugostiti ekipi Vukova iz Zenice, a košarkašice Kengura će gostovati u Tesliću.

Jasmin Efendić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem