Košarka

Kengur gostovao Cedeviti u Zagrebu

Kengur gostovao Cedeviti u Zagrebu
Kengur gostovao Cedeviti u Zagrebu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kengur gostovao Cedeviti u Zagrebu- Protekle sedmice košarkaški klub Kengur je bio gost ekipi Cedevite u Zagrebu. Na poziv kooordinatora omladinskog pogona KK Cedevita gospodina Marina Baždarića koji je boravio u Zenici gdje je posjetio i upoznao se sa radom i vizijom koja je zastupljena kod mladih košarkaša i košarkašica u Kenguru ostvarena je saradnja.

Kako ističu u Kenguru u Zagrebu je boravilo preko 70 članova koji su se upoznali sa radom u jednom od najorganizovanijih sportskih kolektiva u regionu. Pored vrhunske organizacije u klubu poseban dojam u ovoj posjeti je ostavio sportski centar u kojem rade mladi košarkaši Cedevite koja sigurno ima jednu od najboljih infrastruktura za rad sa mladim igračima. Pored same posjete Velesajmu u Zagrebu gdje rade sve selekcije Cedevite odigrane su i četiri utakmice u kojima je Cedevita ugostila Kengur. Pored svega toga članovi Kengura su posjetili muzej najboljeg sportaša Hrvatske u XX vijeku “Dražena Petrovića” gdje su bili upoznati sa samim životom i radom ovog velikog košarkaša. Na samom kraju svi članovi Kengura su kao posebni gosti prisustvovali utakmici top 16 faze Eurolige u košarkaškom centru “Dražena Petrovića” u kojoj je Cedevita ugostila ekipu Darussafake.

Ono što posebno ističu u Kenguru je da su dva reprezentativca naše zemlje i članovi KK Cedevita Nemanja Gordić i Džanan Musa družili sa košarkašima i košarkašicama Kengura što je na kraju ostavilo poseban dojam i utisak na njih.

Ovog vikenda su također igrane utakmice 16. kola Lige mladih u kojoj su košarkaši Kengura ugostili ekipu Tena u kategorijama predpionira i juniora. Kenguri su ostvarili dvije ubjedljive pobjede u obje utakmice. Utakmica pionirskih selekcija ove dvije ekipe na rasporedu je utorak 08.03. u sali O.Š. Musa Ćazim Ćatić. Pored toga i košarkašice Kengura su u okviru lige prijateljstva za pionirke ugostile ekipu BH Starta i u jednoj odličnoj utakmici došle do zaslužene pobjede.

Rezultati:

Predpioniri: Kengur – Ten 57 : 31
Juniori: Kengur – Ten 82 : 33
Pionirke: Kengur – BH Start 60 : 37

Jasmin Efendić

FOTO GALERIJA:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno