Košarka

Kengur apsolutni šampion Lige mladih

Kengur apsolutni šampion Lige mladih
Kengur apsolutni šampion Lige mladih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kengur apsolutni šampion Lige mladih- Proteklog vikenda je završeno takmičenje Lige mladih ZDK pod pokroviteljstvom RKS Zenica.

Nakon 22. uzbudljiva kola košarkaški klub Kengur je ostvario odlične rezultate što pokazuje i konačni poredak po kategorijama. U sezoni 2015/2016 Kenguri su uzeli učešće u 6 takmičarskih kategorija i to u četiri kategorije za košarkaše i dvije kategorije za košarkašice.

U konačnom poretku Kengur je u pet kategorija završio kao prvoplasirana ekipa, a u jednoj kategoriji su bili trećeplasirani što sigurno pokazuje da su i ove sezone mladi košarkaši i košarkašice bili apsolutni šampioni u ovoj sezoni. Ovim rezultatima košarkaški klub Kengur sigurno može da spada u kategoriju najuspješnijih omladinskih sportskih kolektiva u Ze-Do kantonu.

U konkurenciji predpionira, pionira, kadeta, pionirki i kadetkinja Kengur je bio najuspješniji dok su u kategoriji juniora završili kao treći. Ovo sigurno predstavlja još jedan odličan rezultat s obzirom na okolnosti i uslove u kojima se radi i sigurno da treba da predstavlja podstrekt za daljnji rad i napredak ovih mladih sportista.

Konačnim plasmanom u Ligi mladih Kengur je stekao pravo za nastupa na državnom prvenstvu KSBiH u čak četiri kategorije što je sigurno još jedan pokazatelj kvalitetnog i stručnog rada u ovom klubu. U kategoriji pionira i kadeta u muškoj konkurenciji, te pionirki i kadetkinja u ženskoj konkurenciji Kengur je stekao pravo da kao pobjednik predstavlja svoj grad u završnici državnog prvenstva.

U posljednjem kolu Lige mladih Kengur je gostovao u Žepču gdje su igrali tri utakmice u kateogrijama pionira, kadeta i juniora. Pioniri su zabilježili još jednu ubjeljivu pobjedu sa nevjerovatnih 100 poena razlike (konačni rezultat 103:3) gdje su na pravi način zaokružili dosadašnji dio prvenstva sa maksimalnim učinkom od 16 pobjeda iz isto toliko susreta.

U ovom susretu igrač Kengura Teo Cvitanović je postigao nevjerovatnih 77 poena, što sigurno predstvalja apsolutni rekord lige. Kadeti Kengura su također sigurnom igrom i pobjedom u Žepču ovjerili 1. mjesto, dok su juniori Kengura poraženi sa zvukom sirene od veoma dobre domaće ekipe.

Rezultati :

Pioniri : Žepče – Kengur 3 : 103
Kadeti : Žepče – Kengur 38 : 99
Juniori : Žepče – Kengur 72 : 70

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno