Politika

Kenan Uzunović: Samo dugoročna rješenja, sve drugo je neprihvatljivo i antiustavno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpredsjednik BHI-KF i delegat u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Kenan Uzunović danas je poručio da je spreman podržati samo ona rješenja koja su dugoročna te da je sve drugo neprihvatljivo.

Uzunović je u obraćanju javnosti na svom profilu na Facebooku kazao da daje punu podršku i kooperativnost pri implementaciji svih demokratskih procesa koji se vode u našoj zemlji, ali uzimajući za obavezu da se učini sve što je u njihovoj moći da se isti vode na način da se uvažava svačije pravo uz puno uvažvanje svih demokratskih postulata.

“Isti stav dijelim i vezano za izmjene izbornog zakona, način biranja i mehanizme formiranja vlasti. Poručujem Visokom predstavniku da je u obavezi, da pri eventualnim daljnim izmjenama izbornog zakona obezbijedi poštivanje parlamentarne većine, samim time i političke volje građana. Također, poručujem i da sam spreman podržati ona rješenja koja podrazumijevaju dugoročna rješenja, a ne rješenja sa unaprijed predodređenim rokom trajanja”, izjavio je Uzunović.

Dodao je da svaka odluka koja bi bila privremenog karaktera, za njega, osim što je nedemokratska i antiustavna, istovremeno i neprihvatljiva i nepoželjna.

“Mišljenja sam da niti jedna politička opcija, građanska ili etnička ne bi trebala to prihvatiti. Čvrsto stojim na stanovištu – ukoliko dođe do daljnje izmjene izbornog zakona, ona može biti samo i isključivo dugoročnog karaktera, sve drugo je neprihvatljivo, kako za naše političke opcije, tako i za sve građane Bosne i Hercegovine”, zaključio je Uzunović.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno