Ljudi

Kenan Hodžić učestvovao na globalnoj međureligijskoj konferenciji “On Human Family” održanoj u Kastel Gandolfu, Rimu i Asizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kenan Hodžić učestvovao na globalnoj međureligijskoj konferenciji pod nazivom “On Human Family,” održanoj u Kastel Gandolfu, Rimu i Asizu.

Konferencija je okupila predstavnike iz preko 40 zemalja sa svih kontinenata i trajala sedam dana, tematizirajući ekonomiju spasenja, umjetnu inteligenciju, ekologiju, izgradnju mira i međureligijski dijalog.

Papa Franjo je primio učesnike u privatnu audijenciju te tom prilikom naglasio važnost dijaloga. Istaknuo je Božju ljubav kao temelj međusobne ljubavi, slušanja i povjerenja, te saradnju u brizi za siromašne i mir. Papa je naglasio da je međureligijski dijalog nužan za svjetski mir i ohrabrio učesnike da nastave biti otvoreni, zazvavši na njih Božji blagoslov.

“Ova konferencija je bila izuzetno važna za jačanje međureligijskog dijaloga i razumijevanja. Susret s papom Franjom dodatno je naglasio značaj zajedništva i saradnje među različitim religijama u cilju postizanja globalnog mira i harmonije. Zahvalan sam što sam pozvan, kao predstavnik naše zemlje, na ovu konferenciju. Imao sam priliku pronijeti dobar glas o uspjesima koje smo ostvarili, posebno u Zenici. Čast da budem na privatnom susretu sa papom Franjom razumijevam kao priznanje za dosadašnji rad i obavezu da nastavim dalje na putu izgradnje mira među našim narodima”, kazao je Kenan Hodžić.

Dodao je kako, u vremenu kada jačaju polarizacije, dijeljenja, nemira i nesuglasica među državama i narodima, ovakvi susreti pružaju nadu i poticaj za izgradnju ujedinjenijeg svijeta.

Papa je posebno pozdravio predsjednicu pokreta Fokolara, Margaret Karram, rođenu u Haifi, u palestinskoj porodici. Poručio je da se mnogo moli za njenu zemlju koja trenutno pati.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno