Nesreće

KBZ: preminuo dječak iz nesreće u Jelahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KBZ: preminuo dječak iz nesreće u Jelahu – Desetogodišnji S.K. iz Vukova kod Tešnja preminuo je danas u popodnevnim satima, nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u utorak, 5. aprila, u Jelahu kada su život izgubile njegova majka i sestra.

Dječak je od utorka bio priključen na aparate za vještačku ventilaciju i nalazio se u dubokoj komi. Bio je smješten u Jedinicu intenzivnog medicinskog liječenja Kantonalne bolnice Zenica.

Nesreća se dogodila na regionalnom putu Prnjavor – Novi Šeher kod Jelaha, a on se zajedno sa starijom sestrom Nihadom nalazio u automobilu Peugeot 206 kojim je upravljala njihova majka Safija Kantić.

Iz još neutvrđenih razloga Safija, koja je nedavno položila vozački ispit, izgubila je kontrolu nad automobilom i sletjela sa ceste. Peugeotom je udarila u nasip pored puta, sletjela u kanal i zaustavila se udarivši u betonski zid ispod obližnjeg mosta. Safija i Nihada usljed siline udara ostale su mrtve na mjestu dok je dječak zadobio povrede glave i grudnog koša, te je u besvjesnom stanju prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Dječak je sa Odjela urgentne medicine nakon ukazane pomoći zbog teških povreda, prvenstveno mozga, hitno operisan.

Da tragedija bude veća, nesreća u kojoj su život izgubile 18-godišnja maturantica Nihada i njena majka dogodila se na samo jedan kilometar od njihove kuće. Iza Safije su ostali stariji sin i suprug Sakib Kantić.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

(Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno