Zenica

KBZ pred otpuštanjem bolesnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica uputila je upozorenje Rudniku mrkog uglja Zenica u kojem traži da se pridržavaju ugovorene dinamike isporuke uglja, jer je snabdijevanje bolnice ugljem vrlo kritično.

– Za normalan rad bolnici je neophodno 15 do 20 tona uglja dnevno. Pošto je bolnica nulti prioritet u snabdijevanju ovim energentom, tražimo od vas da ispoštujete ugovorenu dinamiku isporuke. U protivnom, bolnica će biti primorana da otpušta bolesnike, za što ćete i vi snositi dio odgovornosti. Zakon o javnim nabavkama nam ne omogućuje da se snabdijevamo od drugih dobavljača, jer ste vi naš ugovoreni dobavljač – kaže se u upozorenju Kantonalne bolnice Zenica.

Po riječima Esada Čivića, direktora Rudnika Zenica, ova kompanija će nastaviti da redovito isporučuje ugalj zeničkoj bolnici u količinama koje trenutno ima na raspolaganju, što znači da će bolnica dobijati oko 350 tona uglja mjesečno ili oko 10 do 12 tona dnevno.

– U pitanju je viša sila i zenički Rudnik nema dovoljnu proizvodnju kakva je bila prije potpisivanja ugovora. Svima je reducirana isporuka zbog prekida proizvodnje u Raspotočju i mi ćemo obavijestiti bolnicu da tu manju količinu može nabavljati od drugih proizvođača – izjavio je Čivić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno