Zenica

KBZ: loši uvjeti za pacijente, Bolnica će smanjenim obimom pružati usluge

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica je razmatrao poteškoće pružanja usluga u ovoj Ustanovi u mjesecu avgustu 2017. godine kada su, po prognozama, najavljene visoke dnevne temperature, te je konstatovano sljedeće:

Uslovi za boravak pacijenata u bolesničkim sobama nisu zadovoljavajući do mjere da visoke temperature u prostorijama mogu otežavati liječenje i pružanje zdravstvene njege.
Za pojedine aparate za dijagnostiku ( CT, MR, UZ …) se ne mogu obezbijediti temperaturni uslovi za rad pa su izloženi zastojima i kvarovima.
Uslovi rada uposlenih su otežani.

Zbog gore navedenog su donešene sljedeće ODLUKE:

Predlaže se svim medicinskim Odjelima, koji imaju ležeće pacijente, da prijem na hospitalizaciju reduciraju na hitne i neophodne indikacije i da se ukoliko je moguće skrati vrijeme hospitalizacije.
Hirurški program se reducira na hitne i onkološke indikacije.
Dijagnostika, u kabinetima gdje nema uslova za rad aparata, se radi do 12 h i iza 17h. Navedeno organizovati preraspodjelom radnog vremena ( popodnevna smjena, osoblje iz dežurstva …) za koju će se na Vaš prijedlog napisati posebna odluka.

Gore navedene odluke su na snazi od 03.08.2017. godine pa do obaviještenja o opozivu istih.

Svi odjeli JU Kantonalna bolnica Zenica su obavezne pridržavati se ovih odluka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno