Zenica

KBZ: Knjiga “Hirurgija tumora centralnog nervnog sistema” Hakije Bečulića

Hirurgija tumora centralnog nervnog sistema autora Hakije Bečulića sa saradnicima
Hirurgija tumora centralnog nervnog sistema autora Hakije Bečulića sa saradnicima
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Knjiga “Hirurgija tumora centralnog nervnog sistema”- Sa posebnim zadovoljstvom obavještavamo kolegice i kolege da je Hakija Bečulić, specijalista neurohirurgije, magistar medicinskih nauka sa saradnicima iz Kantonalne bolnice Zenica, KCU Tuzla i Sarajevo, izdao knjigu „ Hirurgija tumora centralnog nervnog sistema “. Knjiga je prvenstveno namjenjena specijalizantima i specijalistima neurohirurgije ali i ljekarima drugih specijalnosti kao koristan priručnik u svakodnevnom radu.

Knjiga pruža opsežne informacije iz oblasti liječenja tumora centralnog nervnog sistema od inicijalne kliničke prezentacije, prijema i obrade pacijenta, konzervativnog i operativnog pristupa liječenju uz opis tehnika operativnog uklanjanja tumora. Značajan dio teksta je posvećen patofiziologiji intrakranijalnih ekspanzivnih lezija, utjecaju lezija na intrakranijalne varijable, načinu njihove korekcije kao i preoperativnom, intraoperativnom i postoperativnom tretmanu i obradi pacijenta.

Knjiga je napisana na 474 stranice, sadrži 31 poglavlje, ilustrirana sa 133 slike uzete iz fonda Kantonalne bolnice Zenica iz Službi za neurohirurgiju i radiologiju.

Vrlo je značajno istaći da je ovo prva knjiga ovakve vrste i obima na južnoslovenskim jezicima. Posebno ponosni na autore iz Kantonalne bolnice Zenica svim autorima iskrene čestitke za ovo vrlo vrijedno izdanje i veliki uloženi trud u izradi ovako kvalitetne publikacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno