Sudske klupe

KBZ: Grad Zenica nije vlasnik zemljišta i objekata u krugu Bolnice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije četiri dana Gradska uprava Grada Zenice uputila je dopis Kantonalnoj bolnici u Zenici s ciljem rješavanja vlasničko – pravnih odnosa, a koje koristi JU Kantonalna bolnica Zenica. Podsjećamo, gradonačelnik Fuad Kasumović zatražio je da Kantonalna bolnica, Zeničko-dobojski kanton ili privatni strani partner u projektu JPP Javno-privatnog partnerstva sufinansiraju ili finansiraju jedan od predloženih projekata, poput žičare na Smetove ili Aqua parka ili kompleksa zatvorenih bazena.

Gradonačelnik je u tom dopisu rekao da je zemljište u vlasništvu Grada, te da su predloženi projekti tek 10 ili manje posto vrijednosti objekata i zemljišta u krugu Bolnice, kao i da je on spreman “prepisati cijeli kompleks na Kanton”, ako druga strana pokaže konkretnu želju za finansiranjem projekata.

Jutros je na našu email adresu stigao dopis iz Kantonalne bolnice Zenica koji je upućen Gradskoj upravi Zenica u kojem je obrazloženo da je prestala mogućnost za bilo kakvo sklapanje sporazuma o prenosu vlasništva sa Grada Zenica na Kantonalnu bolnicu Zenica iz razloga, jer Grad Zenica nije vlasnik zemljišta i objekata u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

Naime, Kantonalni sud Zenica je poništio upis i vratio slučaj na početak, a direktor Bolnice Rasim Skomorac je izrazio spremnost za nastavak projekta urgentne kardiologije, neophodne svim građanima ZDK, pa i Zenice, ali bez ucjenjivanja.

Kompletan dopis pročitajte u nastavku:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno