Zenica

KBZ dobila donaciju u vidu spirometra za pulmološku ambulantu pedijatrijskog odjela

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KBZ dobila donaciju u vidu spirometra za pulmološku ambulantu pedijatrijskog odjela – Svjedoci smo jako teške situacije uzrokovane COVID-19 pandemijom u kojoj se nalazi kako čitav svijet, tako i naša zemlja.

U situacijama poput ovih, od posebnog je značaja podrška zdravstvenom sistemu i zdravstvenim ustanovama. Jedan lijep primjer takve podrške se desio jučer, gdje je u kantonalnoj bolnici Zenica izvršena primopredaja spirometra pulmološkoj ambulanti pedijatrijskog odjela koji je donirala farmaceutska kompanija Abdi Ibrahim. Ovaj vrijedan instrument će uveliko olakšati rad ljekarima pedijatrijskog odjela Kantonalne bolnice Zenica.

Abdi Ibrahim Ilac Sanayi v.t.a.s., lider turske farmaceutske industrije, sa 108 godina iskustva u proizvodnji lijekova, pored liječenja pacijenata, nastoji biti maksimalno društveno odgovorna kompanija. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su 6 godina i za dosta kratko vrijeme su dokazali kvalitet svojih lijekova, te se etablirali u top 30 farmaceutskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Ovo je druga po redu od tri planirane donacije zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine u ovoj godini, poručeno je iz Predstavništva kompanije Abdi Ibrahim.

direktno.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno