Zenica

KBZ: Dan otvorenih vrata i pregledi bez uputnice

Kantonalna bolnica Zenica
Kantonalna bolnica Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KBZ: Dan otvorenih vrata i pregledi bez uputnice – Poštovani, dan otvorenih vrata Službe za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu hirurgiju u našoj ustanovi se održava po četvrti put, kao dio obilježavanja Svjetske sedmice svijesti o tumorima glave i vrata.

Tim povodom u četvrtak, 21.04.2016 godine u periodu od 13 do 19 sati specijalisti maksilofacijalne hirurgije i otorinolaringologije u prijemnoj ambulanti Službe za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu hirurgiju JU Kantonalna bolnica Zenica će vršiti specijalističko-konsultativne preglede pacijenata/naših sugrađana, bez uputnice ili prethodnog naručivanja.

Laringektomirani su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. Totalna laringektomija kao izuzetno mutilirajuća operacija dovodi do drastičnih promjena u načinu i kvaliteti praktično u svim segmentima života.

Traumatizam i psihološke implikacije totalne laringektomije su ogromne kako za bolesnika tako i za njegovu okolinu i zahtjevaju multidisciplinarni pristup.

Vrhunac rehabilitacije i resocijalizacije laringektomiranih osoba upravo je pojava organiziranog alaringealnog pjevanja te Vas ovim putem obavještavamo i da će se u četvrtak, 21.04.2016.godine u holu ispred Porođajnog odjeljenja Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju naše ustanove sa početkom u 12.00 sati u okviru obilježavanja Svjetske sedmice svijesti o tumorima glave i vrata predstaviti naši gosti Hor laringektomiranih osoba Optimisti iz Zagreba pod stručnim vodstvom Tamare Živković – Ivanović prof. logoped.

Pozivamo vas da svojim prisustvom podržite ovaj događaj.

Odnosi s javnošću JU Kantonalna bolnica Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno