Zenica

KBZ-bolnica prijatelj beba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akreditacije ‘Bolnica-prijatelj beba’, s trogodišnjim trajanjem, dodijeljene su porodilištima iz Zenice, Nove Bile, Livna, Gračanice, Travnika, Bihaća, Mostara i Bugojna. Dodijeljene su tokom drugog stručnog seminara za koordinatore kvaliteta u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji se u okviru manifestacije Dani zdravstva održava 15. i 16. decembra u Sarajevu, saopćili su organizatori.

Akreditirani su i centri za mentalno zdravlje domova Novo Sarajevo, Stari Grad i Ilidža, sastavnica Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao i centri Doma zdravlja Travnik i Regionalnog medicinskog centra „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru. Prvi dan seminara bio je posvećen regionalnoj suradnji, gosti su bili predstavnici agencija za kvalitet i akreditaciju iz Beograda, Zagreba, Banje Luke, Skoplja, Direktorata za poboljšanje kvaliteta Crne Gore te Zdravstvene mreže za jugoistočnu Evropu, rekao je Ahmed Novo, direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH (AKAZ). Za drugi dan su pozvani direktori i koordinatori kvaliteta iz zdravstvenih ustanova FBiH.

“Prezentiramo rezultate rada našim prvim suradnicima i kolegama iz zdravstvenih ustanova FBiH. Također, naši partneri s kojima realiziramo brojne projekte predstaviće svoje aktivnosti, od UNICEF-a, SDC-a (Swiss Agency for Development and Cooperation) do Svjetske zdravstvene organizacije i Federalnog ministarstva zdravstva. Ovaj skup održavamo drugu godinu zaredom i želimo da postane tradicionalan jer je sjajna prilika da razmijenimo iskustva i primjere dobre prakse kojih itekako ima“, naglašava Novo. Na seminaru će biti dodijeljena i priznanja za istaknute suradnike AKAZ-a, agencije koja je organizator Dana zdravstva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno