Zenica

KB Zenica: konsolidacija stanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KB Zenica: konsolidacija stanja – Zahvaljujući pomoći Vlade Zeničko-dobojskog kantona, te promijenjenim poslovnim odnosima i novim dogovorima s dobavljačima opreme, lijekova, sanitetskog i drugog materijala za medicinske potrebe Kantonalne bolnice Zenica, ova najveća javna medicinska ustanova uspijeva prevazići brojne probleme u svom radu i poslovanju.

Menadžment bolnice sklopio je novi protokol o poslovnoj saradnji s kompanijom Siemens, koja se obavezala da će redovno održavati svu isporučenu opremu bez obzira na dosadašnja dugovanja.

Ovaj protokol je izuzetno važan za sve građane Zeničko-dobojskog kantona, jer se njime regulira održavanje najkvalitetnije dijagnostičke opreme, a prije svega CT uređaja i uređaja za magnetnu rezonansu, koji su dugo vremena često bili van upotrebne funkcije, tako da su pacijenti morali da obavljaju preglede u drugim ustanovama.

Prema riječima direktora Kantonalne bolnice Zenica Rasima Skomorca, dosadašnji dug ove medicinske javne ustanove prema predstavništvu kompanije Siemens bit će saniran već do kraja narednog mjeseca, a njihovi serviseri će i dalje raditi na neophodnim opravkama i servisiranju medicinske opreme.

Stabilizacija poslovanja Kantonalne bolnice Zenica prvi je od zadataka koje je kantonalna vlada, kao osnivač, preduzela osiguranjem sredstava za djelimično izmirenje velikog dugovanja ove ustanove.

Nakon kreditnog zaduženja privremeno je riješen problem dugovanja dobavljačima i održavanja zastarjele infrastrukture i opreme, a u drugoj fazi stabilizacije poslovanja KBZ traže se dugoročna rješenja za sanaciju svih dugovanja u zdravstvenom sistemu Federacije BiH, kroz stabilizaciju fondova i discipliniranje korisnika zdravstvenog osiguranja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno