Info

KAZNE SU RIGOROZNE: Sljedeće godine u Njemačkoj će biti zabranjen jedan tip zimskih guma…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od oktobru 2024. godine u Njemačkoj u zimskim uvjetima više nećete smjeti voziti s gumama koje imaju samo M+S simbol. Dugo su se gume primjerene zimskim uvjetima mogle prepoznati i po oznaci M+S. Skraćenica je značila blato i snijeg, odnosno Mud and Snow. Premda to naizgled znači da su ove gume pogodne i za zimske uvjete, sada ih se više ne priznaje u zimskim uvjetima.

Čini se da je to zato što simbol nije bio zakonski zaštićen. Stoga nikada nisu provedena posebna ispitivanja za karakteristike ovih guma.

Od 2018. za označavanje zimskih i cjelogodišnjih guma koristi se samo alpski simbol (planina s pahuljom, slika gore). Premda se gume s oznakom M+S već neko vrijeme ne prodaju, i dalje se koriste na velikom broju automobila. Ako guma ima i oznaku M+S i tzv. alpski simbol s vrhom planine može se koristiti. Ko god vozi s gumama koje imaju samo oznaku M+S, riskira kaznu od 60 eura, u slučaju nezgode 120 eura.

Izvor: Slobodna Bosna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno