Info

Kavazović: Ojačajte vjeru i istrajte u dobru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kavazović: Ojačajte vjeru i istrajte u dobru – Reisu-l-ulema IZ BiH Husein ef. Kavazović danas je uputio čestitku povodom nastupajućeg praznika Bajrama.

S radošću dočekujemo ramazanski Bajram. Još jednom smo pokazali da moženmo postići svaki cilj koji pred sebe postavimo kada smo nošeni snagom vjere. Slobodan je čovjek koji savlada svoje strahove i slabosti. Bez žrtve i odricanja se ne mogu postići veliki ciljevi. Tragali smo za Božjom milošću i oprostom, pokazali smo solidarnost sa siromasima, iftarili smo se u bratskoj ili porodičnoj atmosferi. Prisustvo vjernika je dokaz žive vjere u našem narodu“, kazao je Kavazović i dodao:

“Nadam se da ćemo jedinstvo vjere predočiti u naš svakodnevni život. Gospodar ramazana je gospodar i ostalih 11 mjeseci u godini. Neka se tragovi ramazana prepoznaju u danima pred nama. Ojačajte vjeru, ne klonite duhom i istrajavajte u dobru”.

Još je podsjetio na obilježavanje Dana šehida.

“Drugi dan Bajrama se obilježava kao Dan šehida. To je dan kada se sjećamo onih koji su položili svoje živote za zemlju Bosnu. Bože molimo te da našu zemlju učiniš sigurnom, kao i sve zemlje svijete. Svim muslimanima i muslimankama želim sretne i berićetne bajramske dane. Provedimo ih s porodicom, prijateljima i komšijama. Bajram šerif Mubarek Olsun”, kazao je Kavazović.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno