Sudske klupe

Kasumovićeva advokatica Rešidović: Organima gonjenja je poznato gdje se on nalazi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedna od advokatica Fuada Kasumovića Jesenka Rešidović kazala je za Klix.ba da gradonačelnik Zenice nije u bjekstvu i da je organima gonjenja poznato gdje se on nalazi. Ona je navela da je informacija Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona o tome da je Kasumović u bjekstvu – netačna. Ne može dati više informacija povodom toga gdje se on nalazi, no kaže da su njegovi advokati u kontaktu sa SIPA-om.

“O tome ne mogu sada detaljno govoriti, ali ono što vam mogu reći je da nije u bjekstvu. Jedan od njegovih branitelja je u kontaktu s organima gonjenja koji znaju gdje se gradonačelnik nalazi”, rekla nam je ona. Osim advokatice Jesenke Rešidović, braniteljski tim Fuada Kasumovića čine još advokati Edina Rešidović i Asim Crnalić.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona se ranije oglasilo povodom navoda Kasumovića na njegovom Facebook profilu da je “u pratnji policijskih službenika” kazavši da to nije tačno i da je on u bjekstvu. Međutim, advokatica Rešidović poručuje da Kasumović sarađuje s policijskim agencijama. Akcija SIPA-e, u kojoj je pretreseno 11 objekata, između ostalog i privatne i službene prostorije koje koristi Kasumović, rezultat je višemjesečne istrage protiv njega i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezu s poslovanjem Zenicatransa. Među uhapšenima u današnjoj akciji su bivši gradski pravobranilac Zlatko Osmanović, bivši direktor Zenicatransa Besim Husaković, kao i bivši predsjednik Nadzornog odbora tog preduzeća Vahdet Drino te drugi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno