Politika

Kasumović za ZB: ponedjeljak u 9h – hitna sjednica GV Zenica o Plavoj vodi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović za ZB: ponedjeljak u 9h – hitna sjednica GV Zenica o Plavoj vodi – U ponedjeljak u 9 sati biće održana hitna sjednica Gradskog vijeća, sa jedinom tačkom dnevnog reda – PLAVA VODA.

Kako je za Zenicablog potvrdio gradonačelnik Fuad Kasumović, on je iskoristio ovlaštenje i zakazao sjednicu jer u utorak, prema njegovim informacijama, istječe rok za davanje garancija za kreditno zaduženje.

Inicijativu za izmjenu i ubacivanje Plave vode na sjednicu Skupštine podnio je zastupnik SBB-a Edhem Fejzić, ali glasanjem 5:5 ovaj prijedlog nije uvršten u dnevni red zasjedanja Skupstine u ponedjeljak.

-Obzirom da Skupština i Vlada ZDK nisu u sjednicu koja će biti u ponedjeljak u 10 sati uvrstili davanje saglasnosti, meni je jedino preostalo da sazovem sjednicu GV i gradanima saopćim ko je i zašto blokirao vjekovni projekat za Grad i gradane Zenice. Ja neću prejudicirati krivicu ili odgovornost, ali je jasno da se danas na Radnom predsjedništvu kantonalne skupštine poslanici SDA usprotivili uvodenju teme Plava voda na Skupštinu, jer bi se vidjelo koje za a ko protiv, kazao je Kasumović za naš portal.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno