Politika

Kasumović za N1: počeli razgovori o osnivanju nove stranke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović za N1: počeli razgovori o osnivanju nove stranke  – Fuad Kasumović, novoizabrani gradonačelnik Zenice, ekskluzivno je za N1 kazao da su u toku razgovori o osnivanju nove političke opcije na nivou cijele BiH koje će biti istinska alternativa svim strankama sa nacionalnim predznakom.

Kasumović je u razgovoru za N1 otkrio da su razgovori o osnivanju nove stranke već započeli spomenuvši i nekoliko imena koja su u opticaju.

“Iskren da budem, postoje razgovori i pozivi sa svih strana. Ima tu nezavisnih gradonačelnika, ima osoba koje se ne slažu sa sadašnjom politikom SDA, ima članova ljevice, ali i mnogih drugih. Nema dileme, razgovori se vode”, rekao je Kasumović.

On ističe da je 20 do 25 godina bio sasvim dovoljan period da svi stanovnici BiH shvate kakvu politiku vode stranke sa nacionalnim predznakom.

“Politizuje se sve; od zraka, vode do šume. To više ne vodi ničemu građane BiH. Jednostavno se treba prestati s tim i krenuti u posao bez politike. Pozivam sve kvalitetne osobe koji mogu biti alternative tome da krenu u to”, dodao je Kasumović.
”Jedini način da vodimo BiH naprijed”

Nova politička opcija bi bila poželjna za sve građane BiH, smatra Kasumović.

“Takvoj opciji bih prišao u punom kapacitetu. Potrebno je da u njoj budu zastupljena sva tri konstitutivna naroda i ostali.”

Na pitanje kada se može očekivati osnivanje takve političke opcije, Kasumović kaže da bi do toga moglo doći mnogo prije Općih izbora 2018. godine.

CIJELI TEKST PROČITAJTE NA LINKU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno