Politika

Kasumović: Vlada ZDK će se praviti bez nas i apsolutno nas neće zanimati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovačka inicijativa- Kasumović Fuad održat će u naredna dva dana sjednicu Predsjedništva, na kojoj će odlučiti o svojim narednim koracima – najavio je danas medijima gradonačelnik Zenice i predsjednik te stranke Fuad Kasumović.

Kasumović, razočaran činjenicom  da su zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na svom jučerašnjem zasjedanju prihvatili odnosno primili k znanju Izvještaj o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za 2020. godinu, Ureda za reviziju institucija  Federacije Bosne i Hercegovine, najavio izlazak te stranke iz vladajuće koalicije u ZDK-u.

– Prije svega, neprincipijelno je da Ured za reviziju Federacije Bosne i Hercegovine nađe desetine nepravilnosti i nezakonitosti u tom izvještaju, a napravi se koalicija SDA, SDP, DF i HDZ –  koji glasaju kao da ništa nije bilo.

Znači, svi smo se mi u izbornoj kampanji obavezali da ćemo pokušati ispraviti sve greške i da će svako odgovarati za svoje. Očigledno, ovdje se radilo o kupovini određenih stranaka, a BHI-KF ostaje dosljedna sebi. Mi ćemo, vjerovatno u ova dva dana, imati Predsjedništvo i odlučit ćemo o svojim narednim koracima – najavio je Kasumović.

Ako odluka, kao što je jučer najavio na svom zvaničnom Facebook profilu, bude da se povuku iz vladajuće koalicije, postavlja se pitanje sudbine premijerke ZDK Amre Mehmedić te resornog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koje je predložila ta stranka.

-Vlada ZDK će se praviti bez nas i apsolutno nas neće zanimati! Mi ne želimo varati građane…Zna se ko je Omer Škaljo, zna se koja je to ljubav, tu nema ni politike,tu samo mogu biti u pitanju novci – smatra Kasumović.

Na novinarsku konstataciju da je za spomenuti izvještaj glasalo 25 zastupnika i da je samo jedan glas bio protiv te pet suzdržanih, a samo BHI-KF u Skupštini ZDK ima pet zastupnika, Kasumović, stoga,  ističe kako su njegovi zastupnici “bili i suzdržani i protiv”.

-Shodno dogovoru, Naša stranka, Narod i Pravda i BHI-KF bili su sudržani i protiv. Apsolutno, niko iz Kluba BHI-KF nije glasao za, to je najvažnije. Ista je stvar, bili suzdržani ili protiv, ne usvajate izvještaj. Apsolutno to nema veze – podvlači Kasumović.

Na vijest da je potpredsjednik BHI-KF te jedini zastupnik te stranke u Parlamentu FBiH, Kenan Uzunović iz Zenice, prešao u redove Narodnog evropskog saveza (NES), Kasumović ističe kako se sa stranačkim kolegom čuo odmah jučer.

-On odgovorno tvrdi da nije i da nema veze s tim, da je bio na nekoj tribini. Vjerujte da ne znam. BHI-KF je skup slobodnih građana i ko god smatra da mu je negdje bolje, ja nemam nikakvu tegobu. Ko god hoće da ide. Ponavljam, potvrdio mi je i jutros da nema veze s tim, međutim, vidjet ćemo šta je i kako je – kazao je Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno