Politika

Kasumović u budžetu za 2023. ukinuo jednokratnu pomoć za novorođeno dijete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica zvanično je ukinuo jednokratnu pomoć za novorođenčad od 230 KM. Ovu su odluku vijećnici donijeli danas na 30. sjednici na kojoj su i usvojili Budžet Grada Zenica za tekuću godinu.

Zenički gradonačelnik Fuad Kasumović prvog je dana 2023. godine u Kantonalnoj bolnici Zenica posjetio i darovao prvorođenu bebu u novoj godini.

Tom prilikom sretnoj majci Ilhani Turčinović uručio novčani iznos od 1.000 KM, te joj uputio najiskrenije čestitke povodom prinove.

Međutim, nešto više od mjesec dana nakon toga, najnovijom odlukom Gradskih vijećnika Grada Zenica jednokratna novčana pomoć za novorođenčad se ukida iako je za nju prethodno u Budžetu planirano 200.000 KM.

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 230 KM na mjesečnom nivou imao je jedan od roditelja koji ima prijavljeno mjesto prebivališta na području Grada Zenica. Međutim, tome je došao kraj.

Ovaj Kasumovićev potez izazvao je burnu raspravu na sjednici Gradskog vijeća. Vijećnica Emina Babić je ističući da je kao žena, majka i kćerka razočarana ovakvom odlukom.

“Lično smatram da je sasvim dovoljno da svaka porodilja ima mjesečno 1.000 KM i zato što dobijaju ta sredstva od kantona, mi smo ovu naknadu ukinuli”, izjavio je Fuad Kasumović u obrazlaganju svoje odluke o ukidanju ove budžetske stavke.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM