Politika

Kasumović tvrdi da Kenan Uzunović nije član NES-a i da je sve laž, a Uzunović “ne bi o tome”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički gradonačelnik i lider BHI-KF, Fuad Kasumović, za Klix.ba je poručio da Kenan Uzunović nije prešao u NES i da je sve izmišljotina. Kaže da mu je to potvrdio direktno Kenan Uzunović, a dodaje da i dalje postoji parlamentarna većina u Federalnom parlamentu i da će je “pojačati” još sedam zastupnika

“Apsolutno nisam iznenađen. Kenan Uzunović je i dalje član BHI-KF, pogledajte šta je objavio na Facebooku. To je laž i propaganda pred formiranje nove vlasti. Dakle, on nije prešao u NES”, govori Kasumović.

Na pitanje kako komentariše fotografije koje su poslali iz NES-a na kojima Kenan Uzunović potpisuje člansku kartu, Kasumović kaže da ga je Uzunović danas zvao deset puta i mu rekao da to nije tačno.

“On je meni decidno rekao, ne vidim ja da je potpisivao člansku, da je bio gost tamo, da su ga zvali i da nije član NES-a. Upravo sam razgovarao s njim. Ja ne lažem. Ja nikome ne branim. Mi nismo ni stranka, BHI-KF je skup slobodnih građana ove države koji žele dobro i nikome ne branim da ide gdje hoće i gdje mu je bolje. Upravo mi je poslao, pogledajte šta je objavio na Facebooku. Dakle to je laž. NES je za mene uvijek bio kriminalna organizacija i ne vjerujem je prešao tamo”, dodao je Kasumović.

Na pitanje da li je moguće da jedna stranka pošalje zvanično saopćenje o svom novom članu, sa fotografijama, a da to ne bude tačno, Kasumović odgovara:

“Za kriminalce ništa nije neobično. I dalje on ostaje u BHI-KF. Ako Kenan Uzunović misli da mu je bolje, nemam ništa protiv, ali 10 puta me zvao, kaže da nema veze s tim. Ali nemam nikakvu tegovu i ako je prešao, sretno mu bilo”, dodao je.

Kasumovića smo pitali i za parlamentarnu većinu koja je danas postala upitna nakon saopćenja Stranke za BiH i NES-a da više neće biti uz Trojku i HDZ.

“Postoji većina i bez njih. Oni se, da prostačkim jezikom kažem, kuvaju. Kuvali su se s državnom vladom gdje obje stranke imaju jednog zastupnika, htjeli su ministarstvo, a to nije red. Te dvije stranke imaju jednog zastupnika, kao i BHI-KF. Sve vrijeme je to kurvaluk. Neka nastave kako hoće, ima većina i bez njih”, govori Kasumović.

Za Klix.ba kaže da u novoj većini treba računati na HDZ 1990 i Hrvatsku republikansku stranku (HRS) i da je to 50 ruku. Na pitanje kako računa da će ostati ova većina, i da li će neko preći na stranu Trojke i HDZ-a, Kasumović kaže:

“Pa kako je SDA kupovala, nama će sami preći za bolju BiH i budućnost ove države. Znam da će preći, ima ih sedam da se to završi. Iz SDA ima, iz SBiH, iz NES-a, već ih je napustio Arnel Isak. Ima puno mušterija. Oni će glasati na sjednici, apsolutno”, zaključio je.

Nakon razgovora sa Kasumovićem pozvali smo i Uzunovića za komentar, ali je on kazao da “ne bi danas o ovoj temi”.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno