Zenica

Kasumović poslao zahtjev ArcelorMittalu zbog grijanja: Molim Vas da se nastavi proizvodnja i isporuka toplotne energije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što danima građani Zenice imaju problema s grijanjem, danas je u jutarnjim satima došlo do potpune obustave isporuke toplinske energije.

Tom prilikom, sa zahtjevom se gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović obratio direktoru ArcelorMittala Zenica. Zahtjev prenosimo:

“Poštovani, Uprava JP “Grijanje” d.o.o. Zenica obavijestila je Kabinet Gradonačelnika da je u jutarnjim satima 22. 3. 2024. godine došlo do potpune obustave isporuke toplinske energije za potrebe sistema daljinskog grijanja grada. Molim Vas da u okviru Vašeg autoriteta poduzmete što je potrebno da se nastavi proizvodnja i isporuka toplotne energije. Ako je u pitanju nedostatak visokopećnog plina saglasni smo da se u proizvodnji koristi zemni plin i JP “Grijanje” d.o.o. Zenica će obezbijediti dodatno plaćanje za povećane troškove. G. Mehta, nalazimo se u dobu godine sa veoma promjenljivim temperaturama pa bi zahladenje stanova moglo izazvati nezadovoljstvo potrošača i stvoriti uvjerenje o nesigurnosti postrojenja, a to bi moglo biti korišteno i kao adut za pritisak u izbornoj godini. S poštovanjem, Fuad Kasumović”.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno