Politika

Kasumović odgovorio SDP-u: Niste mogli preboljeti jer sam ja poslije SDA najjača partija u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radi objektivnog i pravovremenog informisanja javnosti i 70% građana Zenice koji podržavaju mene kao političara i gradonačelnika Zenice, dužan sam odgovoriti na niz neistina i nebuloza koje je danas SDP ZDK iznio u svom saopćenju za medije.

Kao prvo, Kantonalni odbor SDP-a ZDK, nažalost, počinje pamfletima i neistinama kopirati SDA u mom prošlom mandatu. Moj intervju koji sam dao za “Klix studio” svako može pogledati, ima to na internetu odnosno YouTubeu, i svaka činjenica koju sam rekao je 100 posto tačna.

Nažalost, nije bilo mnogo vremena da sve pojasnim i prekidan sam pa ću to učiniti ovom prilikom.

Naime, Mirsad Mahmutagić, predsjednik KO SDP ZDK, što može posvjedočiti sedam partija koje su prisustvovale zvaničnim sastancima koje smo održavali kao tadašnja većina, i Senad Subašić koji drže kantonalni odbor insistirali su po svaku cijenu da Omer Škaljo uđe sa nama u vlast. Kako sam bio izričit i tada, baš kao što sam i sada, oni su onda počeli pregovarati sa mojim zastupnicima. Pitajte učesnike naših zvaničnih sastanaka kako sam ih i tada na tim sastancima otvoreno pitao koliko im je to Škaljo dao novca pa toliko insistiraju da bude dio vlasti?

Potom su oni, razgovarajući sa prodanim papcima iz moje stranke, na molbu Batana i Subaše bili primljeni od strane Nermina Nikšića, predsjednika SDP BiH, gdje su razgovorali o prekompoziciji vlasti. Nekorektno je od njega bilo jer me nije obavijestio da je to uradio i što nismo otvoreno razgovarali o tome. Suština je kako oni nisu mogli preboljeti jer sam ja poslije SDA najjača partija u ZDK, a nigdje nismo imali kancelariju osim u Zenici. Sve vrijeme su me gledali kao najjačeg i, uostalom, ja sam tu većinu i napravio, te kao najveću prijetnju u ZDK.

U pamfletu koji su danas dostavili medijima pominju i to kako moji zastupnici izdaju pa sam im dužan ovom prilikom poručiti da su upravo onaj mandat 2018. godine i Batan i Subaša tada vodili pregovore o formiranju vlasti, bili jači od BHI-KF, i na kraju se nisu između sebe mogli dogovoriti te praktično poklonili vlast SDA-u, a ne ja. Potom je SDA kao partija koja godinama kupuje i prodaje, formirala vlast te 2018. godine. Dakle, tada su oni bili lideri i nisu znali napraviti vlast.

Sada sam, nakon Općih izbora 2022. godine, lično ja pravio vlast i uspio sam u tome, imenujući najbolju premijerku koju je ZDK imao od rata na ovamo. Zbog svega toga, oni su mene željeli izbaciti iz vlasti, a što su mi ranije potvrdili i zastupnici iz BHI-KF dok se još nisu bili prodali. Kada sam to sve saznao, dok sam bio na sastanku kod premijera Nikšića i Konakovića rekao sam im kako je primati moje zastupnike i lobirati za prekompoziciju vlasti jako nekorektno, dok ga za to vrijeme čeka toliko premijera i ministara koje nema vremena primiti, ali je, eto, našao vremena da primi moje zastupnike zbog čega sam demonstrativno tada i napustio sastabak i kancelariju.

Kada sam otišao sa sastanka uradio sam slijedeći korak kojim sam uspio da, kada već oni žele izbaciti mene, ja njih na kraju izbacim iz vlasti. A onda su se prodane duše iz BHI-KF, koje su se do tada prodavale SDP-u, na kraju prodale SDA-u u čemu sam im i ja pomogao.

I na kraju, komentar iz njihovog pamfleta koji jedino ima utemeljenja jeste kako ja uistinu nisam rođeni Zeničanin. Sve ostalo su čiste laži i nebuloze. Kako su to građani od mene navikli, na svaki pamflet i šuplje ublehe i dalje ću odgovarati istinom, ali ubuduće očajnom SDP-u ZDK neću davati nikakvog medijskog prostora i ovo je moje posljednje obraćanje njima.

Još jednom pozivam KO SDP ZDK da ipak ponovo pogledaju emisiju i taksativno navedu šta je to laž, odnosno neistina jer takve tvrdnje ne stoje u što se mogu i građani odnosno cjelokupna javnost uvjeriti.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno