Sudske klupe

Kasumović izgubila spor protiv KBZ: Kantonalni sud presudio – Skomorac je izabran po zakonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović izgubila spor protiv KBZ: Kantonalni sud presudio – Skomorac je izabran po zakonu – Bivša kandidatkinja za direktoricu Kantonalne bolnice Zenica i aktuelna direktorica kantonalnog Zavoda za medicinu rada Mersija Kasumović izgubila je, pravosnažnom presudom, spor protiv Kantonalne bolnice Zenica.

Tužbenim radnim sporom, Kasumović je tražila da se poništi rješenje kojim je njen protukandidat, aktuelni direktor Rasim Skomorac, izabran za direktora. Presudu kojom se odbija zahtjev Kasumovićeve je prvo odbio općinski sud, a zahtjev je konačno odbijen i drugostepenim, pravosnažnim rješenjem Kantonalnog suda u Zenici.

Tekst pravosnažne presude Zenicablog donosi u cjelosti. Podsjećamo, suprug kandidatkinje, aktuelni gradonačnik Zenice Fuad Kasumović najavio je da će “nakon što supruga i on dobiju presudu tražiti odštetu od ZDK i bolnice”, pa je u medijskim nastupima pominjao i budući odštetni zahtjev od 200.000 KM u vidu izgubljenih plaća i naknada, dok je u tužbenom zahtjevu radni spor procijenjen na “11.000 KM”.

Podsjećamo, Kasumović je, nakon što je Skomorac izabran za direktora KBZ, a ona podijela tužbu, aplicirala i izabrana za direktoricu Zavoda medicine rada, koji je također kantonalna medicinska institucija, gdje bila jedini kandidat na poziciju direktora. Općinski, a onda i Kantonalni sud u Zenici smatraju da zahtjev tužiteljice nije bio utemeljen. Pročitajte obrazloženje i tekst presude.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno