Politika

Kasumović – Zapošljavanje penzionera u JP Grijanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović Fuad – Zapošljavanje penzionera u JP Grijanje nakon isteka ugovora o radu i ispunjenih uslova za penzionisanje
U zeničkom Javnom preduzeću „Grijanje“ predsjednik SDA Zenica Ibrahim Šišić preko svojih podobnih i poslušnih direktora, sprovodi politiku Bakira Izetbegovića o zapošljavanju podobnih kadrova SDA.

Iako je dvadesetak dana prije početka grijne sezone Javno preduzeće „Grijanje“u totalnoj finansijskoj dubiozi i pred gašenjem, po nalogu predsjednika zeničkog SDA u praksi se  sprovodi idej Bakira Izetbegovića o otvaranju „novih 100.000 radnih mjesta“.

Iako je prema statistici JU Služba za zapošljavanje Zeničko – dobojskog kantona, broj nezaposlenih sa VSS stručnom spremom u gradu Zenica u porastu, direktor JP „Grijanje“ po naredbi svog stranačkog šefa, produžava ugovor o radu upravniku sa stručnom spremom VKV majstora, koji je stekao uslove za punu starosnu penziju.Prema informacijama i dopisu, grupe nezadovoljnih radnika JP „Grijanje“, i u ovoj firmi koju plaćaju graani Zenice, a najviše penzioneri, uhljebljavaju se podobni kadrovi i članovi Izvršnog odbora SDA Zenica, tako što im se daju mjesta poslovođa i šefova službi, iako ne posjeduju stručnu spremu za ta radna mjesta.

Prema navodima radnika koji su mi se obratili za pomoć, u posljednje vrijeme, svim mlađim radnicima sa VSS stručnom spremom koji su imali ugovore na određeno vrijeme, uručeni su otkazi jer nisu članovi SDA.

Pozivam Kantonalnu inspekciju rada ZDK da izvrši kontrolu sistematizacije i vjerodostojnost ove informacije i izda saopćenje za javnost.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno