Biznis

Kasumović formirao komisiju za NO: u njoj i privrednici Kaknjo i Perić

Kaknjo i Perić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović formirao komisiju za NO: u njoj i privrednici Kaknjo i Perić  – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, u skladu sa svojim ovlastima i opredjeljenju datom građanima Zenice, imenovao je petočlanu komisiju koja će izvršiti otvaranje velikog broja pristiglih prijava i izbor članova Nadzornih odbora u sedam javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Zenica.

Kako Zenicablog ekskluzivno saznaje, u komisiji su Suad Kaknjo, vlasnik kompanije Arel, Mladen Perić, vlasnik preduzeća Pero d.o.o, te, prema zakonu, tri državna službenika Gradske uprave Enisa Selimović, Danijela Dalmacija – Pavlović i Miralem Redžić.

-Na čelu komisije su dvojica uspješnih zeničkih privrednika. Ako mogu uspješno voditi svoja preduzeća, jasno je da će imati senzibiliteta i za ovaj posao, da odaberu kvalitetne ljude za Nadzorne odbore preduzeća pri Gradu. Želio sam da ovu komisiju u potpunosti čine privrednici, ali po Zakonu, u komisiji moraju biti i tri državna službenika. Naredni put, priliku će dobiti drugi privrednici…”, kazao je za ZenicaBlog gradonačelnik Kasumović, koji je i istakao da je želio da “ovim potezom pokaže da će u svom radu biti transparentan i posvećen da priliku dobiju sposobni, a ne podobni”.

Za članstvo u Nadzornim odborima koja čine po tri člana prijavilo se više stotina građana Zenice, a podsjećamo kako se radi o preduzećima: JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica,  JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, JP “Gradsko groblje” d.o.o. Zenica, JP “Tržnica” d.o.o. Zenica, JP “Parking servis” d.o.o. Zenica, JP “Grijanje” d.o.o. Zenica, PD Regionalna deponija “Mošćanica” d.o.o. Zenica.

Gradonačelnik Kasumović je danas donio zaključak kojim se produžava mandat članovima Nadzornih odbora javnih preduzeća,  do okončanja procedure imenovanja Nadzornih odbora javnih preduzeća po, gore navedenom, Javnom oglasu objavljenom  10.novembra.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno