Politika

Kasumović duboko razočaran: Gladni SDP je sve uništio!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović optužio je Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine da je kriva za pad Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

U objavi na svom Facebook profilu on je najprije istakao da je Vlada na čelu s Amrom Mehmedić, koju je delegirao BHI, “u veoma kratkom vremenskom periodu pokazala je energiju, spremnost i sposobnost za postavljanje novih standarda u radu, a o čemu svjedoče brojni kapitalni projekti u svim općinama i gradovima Zeničko-dobojskog kantona, a posebno u Gradu Zenica”.

“Nesposobni i nezasiti predsjednik KO SDP Mirsad Mahmutagić, koji je htio prevariti BHIKF, na kraju je ‘razvalio’ koalicione partnere u sve odveo u opoziciju!”, stoji u objavi Kasumovića.

Pred kraj prošle godine Mehmedić je preuzela dužnost premijerke. No, ubrzo su počele trzavice. BHI i SDP su sve češće ulazili u klinč i razmjenjivali teše optužbe. Obje su se strane međusobno optuživale za kriminal, korupciju, nepotizam.

Kasumović je u nekoliko navrata izjavljivao i da je “od SDA samo SDP gori”. Prošle sedmice nova većina u kojoj nema ni BHI ni SDP, predvođena SDA-om, izglasala je smjenu premijerke Mehmedić.

Prema najavama, u novoj Vladi ZDK koju bi trebao predvoditi Nezir Pivić, predsjednik Gradskog odbora SDA Zenica i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH, po prvi put u historiji vlasti ZDK, neće biti HDZ-a.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno