Politika

Kasumović danas na poslu: Dobio sam upalu pluća u kazamatima, ali sam došao potpisati plate

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović danas na poslu: Dobio sam upalu pluća u kazamatima, ali sam došao potpisati plate- Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović došao je danas na posao nakon što je prije dva dana pušten na slobodu nakon hapšenja u sklopu istrage koja se provodi u slučaju “Zenicatrans”.

“Iako s obostranom upalom pluća, koju sam dobio u kazamatima, odnosno zatvorima Sarajeva i MUP-a ZDK, došao sam danas na posao kako bih zaposlenicima Gradske uprave Zenica, javnih ustanova i preduzeća potpisao plate te riješio druge nagomilane administrativne poslove”, napisao je Kasumović na Facebooku.

Također, dodaje gradonačelnik Zenice, kako bi ispoštovao mjere zabrane suda, morao je neke svoje pomoćnike i saradnike poslati na prinudni godišnji odmor.

“Svjestan sam kako na taj način uskraćujem zaposlenicima njihovo pravo na rad, međutim nisam imao izbora. To će ozbiljno ugroziti rad Gradske uprave jer bez pomoćnika ne mogu usaglasiti ni Nacrt budžeta za 2022. godinu”, dodaje Kasumović.

Kako je rekao, zbog njegovog “nerazumnog hapšenja”, po preporuci njegovih, ali i drugih advokata, o ovom procesu izvjesno vrijeme neće davati izjave, niti istupati u javnosti.

Podsjetimo, Kasumovića je SIPA privela zbog sumnje da je u periodu od početka 2017. godine do 21. decembra 2020. godine poduzimao nezakonite radnje s ciljem umanjenja imovine Društva JKP “Zenicatrans – prijevoz putnika” d.d. Zenica u vrijednosti autobuske stanice te njenog prenošenja po osnovu nepostojećeg duga Društva prema Gradu Zenici u vlasništvo Grada, s ciljem prouzrokovanja stečaja nad društvom te istovremeno s ciljem oštećenja povjerilaca i onemogućavanja Porezne uprave FBiH, kao najvećeg povjerioca društva, da naplati svoja dospjela potraživanja prema poreznom obvezniku.

U operativnoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) je nakon pretresa 11 objekata na području Zenice uhapšeno 11 osoba, a izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno