Politika

Kasumović: Almir Babajić bi svakako bio smijenjen

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović: Almir Babajić bi svakako bio smijenjen- Deseta sjednica Gradskog vijeća Zenica naprasno je prekinuta, nakon što je dosadašnji predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Almir Babajić podnio ostavku.

U obrazloženju svoje odluke vijećnik Almir Babajić je naveo da nije u mogućnosti održavati red na sjednici Gradskog vijeća.

Na dnevnom redu sjednice bilo je 16 tačaka, a vijećnici su se, između ostalog trebali izjasniti o izvještajima o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Zenica, zatim o Prijedlogu Izmjena i dopuna Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini na području Grada Zenica te Prijedlogu Odluke o visini naknade za rad predsjednika i članova upravnih odbora zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Grad Zenica.

Do ostavke predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica Almira Babajića došlo je u toku utvrđivanja dnevnog reda i uvodnog izlaganja povodom zahtjeva kluba vijećnika SDA Zenica za dopunom dnevnog reda, koja se odnosila na uvrštavanje Izvještaja o finansijskoj reviziji Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu i popratnog prijedloga Zaključka o finansijskoj reviziji Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović smatrao je da se radi o zlonamjernom pokušaju opstrukcije rada Gradskog vijeća i nastavku zloupotrebe medijskog prostora od strane SDA.

„Ako imaju dileme da je nešto u 2018. godini u radu Gradske uprave bilo nezakonito, SDA je trebala otići u Tužilaštvo ZDK koje je od Gradske uprave udaljeno svega 150 metara i predati prijavu. Radili su to 51 put za ove četiri godine, pa su mogli i 52. put. Neka se uslikaju kako je to uradila vijećnica Emina Tufekčić pred Tužilaštvom i dijelila fotografije po društvenim mrežama, a mogu podnijeti i anonimnu prijavu.

Izvještaji koje oni sada eksponiraju, postoje u pravosudnim organima i da u njima ima nešto sporno, SDA propagandna mašinerija to bi obznanila i koristila u izbornim kampanjama. Međutim, njihove namjere su kao i u prethodne četiri godine podle i protiv interesa građana Zenice. Žele spriječiti Gradsko vijeće i Gradsku upravu da rade svoj posao.

Umjesto da puste institucije da rade i da predlažu progresivne ideje za poboljšanje života svih građana, SDA prosipa svoje propale dogme, troši vrijeme i na jadan način traži medijsku pažnju. Današnjoj sjednici prethodila je njihova žestoka medijska hajka gdje su nastavili zloupotrebljavati svoje medije i koristiti na stotine tzv. lažnih profila i stranica na društvenim mrežama čiji je jedini zadatak iznijeti što više laži i uvreda na račun gradonačelnika Kasumovića, moje porodice i onih koji ne misle kao SDA“, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Komentarišući ostavku predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gradonačelnik je između ostalog rekao:
„Iako je imenovan na ovu poziciju uz podršku Zeničke inicijative i prozenički orijentisanih stranaka i vijećnika, ponašanje predsjedavajućeg Gradskog vijeća prema pojedincima iz SDA i njegovo tolerisanje njihovih pokušaja urušavanja grada, postalo je konstanta. On bi bio smijenjen i da nije podnio ostavku“.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno