Ljudi

Kardinal Vinko Puljić uputio čestitku svim muslimanima povodom Kurban-bajrama

Povodom Kurban-bajrama, koji muslimani proslavljaju 20. jula, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima.

Kardinal Puljić povodom proslave Kurban-bajrama svim muslimanima u BiH upućuje najiskrenije čestitke, uz poruku da je pripravljati kurban i dijeliti ga s najbližima znak vjerničkog povezivanja.

“Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka. Mi, vaši susjedi/komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri, ne tumačeći vašu vjeru, nego je poštujući, radi slobode savjesti i pravednih međuljudskih odnosa. Iz tog vjerničkog nastojanja želimo iz duha vjere da svako zlo zaustavimo te izgrađujemo siguran, stabilan i pravedan mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućeg Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi te se nikada više ne dogode nepravde i stradanje nevinih ljudi”, navedeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: