Ljudi

Kardinal Vinko Puljić uputio čestitku svim muslimanima povodom Kurban-bajrama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom Kurban-bajrama, koji muslimani proslavljaju 20. jula, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima.

Kardinal Puljić povodom proslave Kurban-bajrama svim muslimanima u BiH upućuje najiskrenije čestitke, uz poruku da je pripravljati kurban i dijeliti ga s najbližima znak vjerničkog povezivanja.

“Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka. Mi, vaši susjedi/komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri, ne tumačeći vašu vjeru, nego je poštujući, radi slobode savjesti i pravednih međuljudskih odnosa. Iz tog vjerničkog nastojanja želimo iz duha vjere da svako zlo zaustavimo te izgrađujemo siguran, stabilan i pravedan mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućeg Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi te se nikada više ne dogode nepravde i stradanje nevinih ljudi”, navedeno je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno