Zenica

Kardinal Puljić slavio euharistiju za zatvorenike u KPZ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kardinal Puljić slavio euharistiju za zatvorenike u KPZ Zenica – Na poziv župnika župe Sv. Josipa u Zenici vlč. Marina Marića i članova uprave zatvora u Zenici, kardinal Puljić je posjetio katolike koji odslužuju kaznu u ovoj ustanovi.

Kardinalov pohod zeničkom zatvoru započeo je svetom misom u zatvorskoj kapelici kojom je proslavljen spomendan Sv. Jakova Markijskog. Na početku slavlja je župnik vlč. Marić pozdravio 30-ak prisutnih osuđenika te je izrazio zahvalnost i dobrodošlicu kardinalu Puljiću.

U prigodnoj homiliji kardinal Puljić najprije je podsjetio na neke događaje iz života sv. Jakova Markijskog. U nastavku propovijedi naglasio je važnost i potrebu suobličavanja života po primjeru Isusa Krista. Podsjetio je prisutne da bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze imaju svoje dostojanstvo i milost vjere koju su primili krštenjem. Potaknuo ih je da imaju pogled usmjeren na Božji sud koji čeka svakog čovjeka i izrazio im svoju blizinu kojom je, kako je istaknuo, htio posvjedočiti Božje milosrđe i njegov poziv svima na kajanje.

Nakon Svete mise uslijedilo je druženje uz kavu za vrijeme kojega su zatvorenici imali priliku kardinalu Puljiću postaviti pitanja i razgovarati s njim, a svatko je od kardinala Puljića na poklon dobio krunicu.

Kardinalov pohod kazneno popravnom zavodu završio je ručkom s ravnateljem zavoda i njegovim najbližim suradnicima.

drukciji.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno