Ostali sportovi

Karatista Sanin Orlić iz KK Čelik viceprvak Balkana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Karatista Sanin Orlić iz KK Čelik viceprvak Balkana u katama ekipno – U Sloveniji je od 06 do 08 decembra održano 20. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore U21. Karatisti Čelika su predstavljali, pored ostalih iz bh., Bosnu i Hercegovinu, opravdali su očekivanja i ostvarili veliki uspjeh,  rekao je za Zenicablog Marijo Zakić, trener u karate klubu Čelik Zenica.

-Sanin Orlić je, poslije prvaka BiH, sada postao i viceprvak Balkana u katama ekipno, uspio se domoći medalje. Džejna Džaferbegović je veoma dobro počela pobijedivši prvakinju Crne Gore rezultatom 3-2, za nju veoma teška borba! U sljedećem meču protiv prvakinje Hrvatske glatko dobija 3-0, u polufinalu protiv prvakinje Srbije rano počinje gubiti, te na kraju gubi taj meč sa visokim rezultatom. U repasažnoj borbi za treće mjesto gubi od direktnog konkurenta za odlazak na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i tako zauzima peto mjesto na Balkanskom prvenstvu!

Karate klub Čelik je ponosan na svoje takmičara koji su u najboljem svjetlu predstavili svoj klub, grad i Bosnu i Hercegovinu-, saopštio nam je Marijo Zakić.

E.Imamović Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno