Ostali sportovi

Karatašica KK Čelik Džejna Džaferbegović viceprvakinja BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Karatašica KK Čelik Džejna Džaferbegović viceprvakinja BiH – U Banjaluci je održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Učestvovala su 92 kluba sa 457 takmičara iz čitave BiH. Karate klub Čelik Zenica je nastupio sa dva takmičara i grad Zenica  i Čelik su dobili novog reprezentativca BiH, saopštavaju iz KK Čelik. Džejna Džaferbegović je postala viceprvakinja BiH u borbama U21 -55kg, veliko srce i sjajne borbe su je plasirale u finale gdje je izgubila rezultatom 1-0.

Ostaje žal za zlatom zato što je, po mišljenju iz KK Čelik, bila bolji i kvalitetniji takmičar.

-Sad Džejni predstoji Balkansko karate prvenstvo, koje će se održati za dvije sedmice u Dubrovniku i nadamo se da ćemo prikupiti sredstva da pošaljemo našu takmičarku na ovo jako i predstižno takmičenje -, kažu u klubu.

-Sanin Orlić je u katama seniori U21 bio odličan, zauzeo je 5. mjesto, veoma čudnim sudijskim odlukama u meču za bronzanu medalju, na koje smo se žalili ali nam nisu uvažili, valjda je takvo stanje kako vidimo skoro u svim sportovima u BiH -, mišljenja su u KK Čelik. Za KK Čelik predstoji odlazak u Tuzlu 24.11.2018., pa onda Balkansko karate prvenstvo Dubrovnik 2018.

E.Imamović; Foto KK Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno