Sudske klupe

Karamuja sproveden na izdržavanje kazne u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Karamuja sproveden na izdržavanje kazne u Zenicu – Adem Karamuja, osuđen za ratovanje u Siriji, sproveden je na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod u Zenici, potvrđeno je iz Suda BiH. Karamuju su, nakon više od mjesec dana provedenih u bjekstvu, juče uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH na području Maglaja, javio je Birn.

On je osuđen na dvije godine zatvora jer je početkom avgusta 2013. godine sa sarajevskog aerodroma avionom otputovao za Istanbul, ilegalno prešao granicu Turske i Sirije u namjeri da se bori na strani terorističke organizacije “Islamska država”, gdje je boravio sve do sredine februara 2014, nakon čega se vratio u BiH.

U izrečenu kaznu zatvora Karamuji je uračunato vrijeme koje proveo u pritvoru, od 3. septembra do 28. novembra 2014. godine. Nakon što se nije pojavio na izdržavanju kazne, u julu je raspisana potjernica za njim.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno