Ostali sportovi

Karalić treći u Banjaluci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZAVRŠEN ŠAHOVSKI FESTIVAL PRIJATELJSTVA. ZENIČANINU AHMEDU KARALIĆU TREĆE MJESTO. Šahovski Festival prijateljstva pod nazivom “Matirajmo predrasude” održan je u Banjaluci 14.marta 2015.godine. Učestvovao je 101 igrač (zajednički turnir za muškarce i žene) iz Hrvatske, Srbije, Albanije , Slovenije i BiH. Prvo mjesto na turniru osvojio je Mile Bertović iz Viteza sa 6,5 poena ispred Srđana Jefića (Doboj) i Ahmeda Karalića iz Zenice sa 6 poena.

-Festival prijateljstva se održao na inicijativu Ambasade Njemačke u BiH, koja je Školi šaha “Skakač” već uručila donaciju – šahovsku opremu na kojoj se odvijalo takmičenje. Turnir je organizovan u cilju promocije multikulturalnosti, saradnje i boljeg razumijevanja među različitim društvenim grupama u našoj zemlji, kažu iz oganizacije turnira.
Takmičenje se odvijalo u zgradi Narodne skupštine RS, a igrao se mješoviti turnir od 7 kola, uz tempo od 10 minuta za partiju i bonus od 5 sekundi za svaki odigrani potez. Pored nagrada za najuspješnije takmičare, na jedinstvenom turniru, organizator je obezbijedio i robne nagrade za učesnike po grupama

Redosljed prvih 10 šahista:Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno