Sudske klupe

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona: U toku su ročišta pred Kantonalnim sudom Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, je podnijelo Kantonalnom sudu u Zenici, prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim licima, inicijala K.F., D.V., B.K.A, M.A. i O.Z., te prijedlog za određivanja mjera zabrane za lica inicijala H.B., K.A., O.M., M.E. i K.A., a zbog krivičnih djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 2. I 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH, Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH i Nesavjestan rad u službi iz člana 387. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

U Saopštenju za javnost, koje je objavljeno jučer pred kraj radnog dana, je navedeno da će prijedlog za pritvor biti podnesen i protiv osumnjičenog lica inicijala H.B., no nakon njegovog ispitivanja tokom večernjih sati, postupajuća tužiteljica je promijenila odluku, te je u odnosu na navedenog osumnjičenog podnesen prijedlog za određivanje mjera zabrane a lice je pušteno na slobodu.

U toku su ročišta pred Kantonalnim sudom Zenica, povodom podnesenog prijedloga za određivanje pritvora i mjera zabrane osumnjičenim licima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno