Sudske klupe

Kantonalni sud pravosnažno oslobodio Bušatlića i Polića, Općinski prvostepeno Kukića i Brkića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud u Zenici je, pod predsjedavanjem sudije Nermina Tešnjaka, te sudija Ismara Jukića i Enesa Malićbegovića, dobio pravosnažnu oslobađajuću presudu, kojom je odbijena žalba Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te time potvrdio oslobađajuću presudu Općinskog suda u Zenici u odnosu na Nežada Polića i Ilhana Bušatlića.

Njih dvojicu, u svojstvu odgovornih osoba na fakultetima i Univerzitetu Zenica je Tužilaštvo ZDK teretilo zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja. Općinski sud ih je oslobodio 27. decembra prošle godine, a Tužilaštvo je 23. januara ove godine uložilo žalbu na tu presudu, koja je sada odbijena.

Prije godinu i po dana Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv bivšeg rektora Univerziteta u Zenici Damira Kukića, Alaudina Brkića, Nedžada Polića i Ilhana Bušatlića. Potom je slučaj “razdvojen” na dva dijela, od kojih je jedan sada pravosnažno okončan, a drugom predstoji drugostepeni proces.

Općinski sud u Zenici je potom nastavio postupak protiv Alaudina Brkića i Damira Kukića da bi 22. marta donio, pod predsjedavanjem sudije Edvina Kokića, oslobađajuću prvostepenu presudu protiv njih dvojice. U ovom “dijelu procesa” predstoji da drugostepeni, Kantonalni sud potvrdi oslobađajuću presudu ili presudi drukčije.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno