Politika

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK: IN MEMORIAM – Josip Broz Tito

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK: IN MEMORIAM – Josip Broz Tito – Danas ,  4. maja navršava se 38  godina od smrti Josipa Broza Tita, Maršala Jugoslavije.

Svake godine na ovaj dan s poštovanjem i ponosom sjećamo  se lika i djela   druga  Tita i njegovih univerzalnih poruka  „Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu svoga oka“, čiju smo vrijednost i puni smisao shvatili tek krvavih 90-tih godina prošlog stoljeća. Poslije dešavanja u vremenu koje smo ostavili iza nas, shvatili smo značaj i vrijednost  ideje „bratstva i jedinstva“ koja se suprostavljala mržnji  među narodima, nacionalizmu i podjelama.

Svjedoci smo i pokušaja obezvrjeđivanja vremena i djela druga Tita. Međutim, danas  kada su mnogi opterećeni  mržnjom,  podjelama i netrpeljivošću, nostalgično se prisjećamo boljeg, ali nažalost  prošlog  vremena koje nam je ostavio  Tito.  Mi koji se sjećamo Tita, dobro se sjećamo i vremena sigurnosti, blagostanja i mira.

U vremenu kada su nacionalistički zlotvori i bahati lideri podijelili zemlju, ubijedili narod da ne mogu živjeti zajedno i u besmislenom, agresorskom i osvajačkom ratu razorili našu predivnu zemlju Bosnu i Hercegovinu, nadu za ponovnim zajedničkim životom u miru, blagostanju i sreći daje nam saznanje da se sve više, u svijetu i kod nas, spoznaje veličina i historijska vrijednost Josipa Broza Tita, ličnosti koja je obilježila svjetsku političku scenu.

Mi koji smo živjeli u vrijeme Tita i  koji ga  se s ponosom sjećamo, i danas, 38  godina nakon njegove smrti , sigurni smo u jedno:  Nismo i nećemo zaboraviti veličinu Titovog  lika i djela.  I dalje ćemo hrabro koračati putem koji  nam je Tito zacrtao, putem kojim  nas  je Tito  vodio.  I ovo  današnje naše podsjećanje na Tita  dokaz je da i poslije 38  godina nije zaboravljen i da se rado sjećamo prošlog, sretnog vremena u kojem smo živjeli s Titom.  Dok živimo mi, živjet će i Tito .

S poštovanjem   i ponosom  nosit ćemo Tita   u  srcu  i  čuvati od zaborava.

 

Kantonalni odbor  SDP BiH ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem