Politika

Kantonalni odbor A-SDA: izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni odbor A-SDA: izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda – Mr. Ramo Isak, poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, pokrenuo je inicijativu da se pokrene postupak izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, te da Zeničko-dobojski kanton ostvari veća pripadajuća sredstva pri raspodjeli ovih prihoda.

U Zeničko-dobojskom kantonu godinama je prisutna evidentna problematika nepravedne raspodjele javnih prihoda u Federaciji BiH, jer su se usljed takvog stanja izdiferencirali pojedini privilegovani kantoni. U ovim kantonima, uz ostvarivanje bržeg razvoja i izgradnje, daleko su veća primanja zaposlenika i standard građana, koji uz to ostvaruju i druge privilegije, kao što su kvalitetnije liječenje, naplata potraživanja po pravosnažnim presudama za nepoštivanje kolektivnih ugovora i sl.

Iako je Zeničko-dobojski kanton jedan od najvećih izvoznika, a što je rezultat razvoja industrijske proizvodnje koja za posljedicu ima i teške ekološke posljedice, stanovnici našeg kantona, od čega 70% zaposlenika direktno radi u proizvodnji, umjesto ravnopravne raspodjele javnih prihoda, izloženi su dobijanju raznih oboljenja usljed emisije radioaktivnih polutanata, prašine i drugih štetnih hemijskih satojaka.

Zbog toga je neophodno da se što prije izvrše izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, da građani Zeničko-dobojskog kantona dobiju sredstva koja im realno pripadaju, te da se na taj način ukloni njihov dugogodišnji nepravedni tretman i osigura valorizacija kao direktnim proizvođačima materijalni dobara.

Kantonalni odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno