Nogomet

Kantonalna liga ZDK– Odigrano 22. kolo, NK Nemila visokom domaćom pobjedom proslavila prvo mjesto i plasman u Drugu ligu FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle nedjelje, 04.6.2023.godine, odigrane su utakmice 22.kola u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u nogometu, sezona 2022/2023. Ovo je bilo posljednje kolo prvenstva.

U 22. kolu domaći su zabilježili tri pobjede ((jedna utakmica sa par forfe 3;0*, nap.a), gosti dvije pobjede., a jedna utakmica nije odigrana.

Vodeća ekipa Nemile bila je uvjerljiva kod kuće protiv ekipe FK Liješeva kod Visokog (5:2) i tako potvrdila prvo mjesto i šampoinsku titulu u kantonalnoj ligi ZDK za sezonu 2022/2023, te plasman u Drugu ligu FBiH, grupa Centar. Tri gola za Nemilu postigao je najbolji strijelac prvaka i lige ZDK, Nudžeim Imamović (postigao 29 golova u prvenstvu, odnosno 1,32 gola po utakmici, nap.a.), u 34′, 41′ i 54′, zatim Emrah Skopljak u 74′ i Faruk Lemeš (AG) u 89′ za Nemilu. Golove za Liješevu postigli Haris Čelebić u 20′ i Bakir Hota u 87′.

Evo rostera ekipe NK Nemila na ovoj posljednjoj u takmici u Nemili, u kojoj su ovjerili prvo mjesto:

Mirzad Kozlić, Kenan Selimanović, Armin Ajanović, Muhamed Kadrić, Hasan Husejnović, Nudžeim Imamović (cap), Harun Šabić, Eldin Suljić, Samir Talić, Alem Kadić, Ahmed Kadić;

Rezerve NK Nemila: Amir Hodžić, Alija Bajrić, Amar Muračević, Anel Dedić, Emrah Skopljak, Amar Šišić i svi, osim Amara Muračevića, dobili su priliku da nastupe u ovoj utakmici u drugom poluvremenu.

(Glavni trener Aidin Mahmutović, predstavnik kluba Amel Čamdžić).

Evo rezultata 22.kola (posljednje kolo prvenstva)

Nemila: Nemila – Liješeva 5:2

Zenica: Borac Tetovo – Proleter (nije odigrano)

Novi Šeher: Novi Šeher – Čelični grad (Steel City) 1:7

Tešanjka: Pobjeda – Zmaj 0:7

Vareš: Vareš – Napredak 2:0

Zenica: Fortuna – Sporting* 3:0* (p.f.)

Plasman nakon 22.kola, posljednje kolo prvenstva:

Prvo mjesto osvojila je NK Nemila sa 60 bodova, bez poraza, 19 pobjeda, tri remija, gol razlika 81:17 (+64), drugi je Čelični grad (Steel City) sa 55, treća Liješeva sa 51 bod i t.d.. Na začelju tabele NK Proleter sa 10 bodova. Nakon 12.kola od takmičenja je odustao NK Sporting iz Zenice.

E.Imamović

Foto sa NK Nemila



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno