Zenica

Kantonalna bolnica Zenica: Obavijest za sve dobrovoljne davaoce krvi

Podijeli ovu vijest:

Obavještavamo osobe koje u KBZ dolaze sa namjerom da daruju krv, a u krug bolnice žele ući automobilom, da su svoj dolazak dužni najaviti u Transfuzijski centar na broj telefona 032-447-255 ili 032-447-256 po mogućnosti dan ranije, kako bi ta informacija iz Transfuzijskog centra mogla biti blagovremeno proslijeđena osoblju na ulaznoj kapiji, i kako bi smo omogućili Vaš nesmetan ulazak u krug bolnice sa automobilom.

PROČITAJTE I:   ZENICA: Najveća teatarska zgrada u BiH se zbog nemara vlasti raspada

Dobrovoljni davaoci krvi koji dolaze na davanje krvi, a u krug bolnice ulaze pješice ili taksijem, nisu se dužni najavljivati.

Ovakvu proceduru pooštrene kontrole ulaska prisiljeni smo provoditi zbog zloupotrebe dosadašnje prakse slobodnog ulaska od pojedinih lica koji lažno navedu da u krug bolnice ulaze sa namjerom da daruju krv.

Nadamo se da ćemo naići na Vaše razumijevanje za novonastalu situaciju i da ove mjere kontrole neće ugroziti Vašu odlučnost da darujete krv,kao što ste to i do sada činili.

PROČITAJTE I:   VIDEO: Godišnja vježba "United 2022." GSS Zenica
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010