Zenica

Kantonalna bolnica Zenica medicinski kisik nabavljala od ovlaštenih distributera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U kontekstu čestih interesovanja i upita sredstava informisanja o načinu nabavke i korištenja medicinskog kisika u zdravstvenim ustanovama, iz Kantonalne bolnice Zenica su uputili obavijest koju prenosimo u cijelosti.

– JU Kantonalna bolnica Zenica, za liječenje svojih pacijenata, medicinski kisik nabavlja od dobavljača MESSER. Imamo potpisan ugovor o nabavci nakon provedene procedure javne nabavke. U vrijeme Pandemije nismo imali nikakvih smetnji u nabavci kisika – navode iz Kantonalne bolnice Zenica.

Podsjećamo, nabavka medicinskog kisika je jedna od najaktuelnijih tema ove sedmice u našoj zemlji nakon što je prvo gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković otkrio da UKC RS koristi industrijski kisik, umjesto medicinskog, a početkom ove sedmice i mediji u FBiH su došli do podataka da je i JU “Dom zdravlja” Zenica nabavljao kisik od neovlaštenog dobavljača za medicinski kisik, zbog čega je i Tužilaštvo ZDK formiralo predmet po ovom osnovu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno