Ostali sportovi

Kanita Bilić iz AK Zenica u VFB Stuttgart

Kanita Bilić
Kanita Bilić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kanita Bilić iz AK Zenica u VFB Stuttgart – Sada već bivša atletičarka Atletskog kluba „Zenica“ od nedavno postala je članica jednog od najjačih atletskih klubova u Njemačkoj, Vfb Stuttgart.

Željna dobrih rezultata, a svjesna da će u Bosni i Hercegovini teško doći do njih, odlučila se na odlazak u Njemačku, koji kako kaže, nije očekivala.

„Poslala sam rezultate i iskreno nisam se nadala da će ih uopšte vidjeti. Nije lako ući u ovaj klub jer je dosta jak. Trenutno treniram sa sprinterima, prvacima Njemačke i odlično su me primili.“ – kazala je Bilićka za Sport.

kanita

Nakon nekoliko probnih treninga, iz Kluba su joj dali mogućnost da ostane i trenira sa njima. Uslovima za treniranje je oduševljena.

„Imamo dva atletska stadiona otvorena i jedan zatvoreni u kojem se nalazi najveća teretana u Evropi. Sponzori kluba su Puma i Mercedes. Uvjeti su odlični.“, dodala je Kanita.

7    6

Sa prelaskom na bolje uslove rada i ambicije za boljim rezultatima su porasle. U budućnosti će nastaviti predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmičenjima, a nada se i vjeruje da će ubrzo postati i državna rekorderka.

Za svoj novi klub osamnaestogodišnjakinja iz Zenica uspješno je debitovala 1. juna osvojivši zlatnu medalju na mitingu u Njemačkoj za atletičare i atletičarke do 20 godina starosti.

Kanita Bilić rođena je 14. septembra 1997. godine u Zenici. Za Atletski klub “Zenica” nastupa od svoje 7. godine, a članica je reprezentacije Bosne i Hercegovine od 2013. godine. (SportAvaz)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno